Tränarna

Tränarna

Freeskiers träning leds av våra kompetenta ledare som är 15–20 år gamla och har har utbildats mellan 4–25 dagar. Huvudtränarna Calle, Felix och Josephine har ansvar för ungefär 50 tränare. De stöttas av våra vuxna träningscoacher Olle, Calle och Uffe. Tillsammans ger våra ledare bästa möjliga förutsättningar för alla våra medlemmar att lära sig och ha kul.

Nästan alla våra tränare har varit med i Freeskiers sen dom var barn, och efter årskurs 9 är det ett naturligt nästa steg att genomgå Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning och därefter jobba en period i vår verksamhet eller som skidlärare i fjällvärlden. Som tränare får man värdefull ledarerfarenhet och jobbet är en bra del av CV:t.

Bli tränare

Tränare och coacher

Calle Faber

Calle Faber

Tränar ansvarig

Administration och events – Calle vill sprida Freeskierskulturen genom sitt engagemang. Han älskar att göra djupa spår i ny pudersnö, så där hittar man honom!

Felix Lundström

Felix Lundström

Tränar ansvarig

Helgskidskolan – Tycker om att hänga i parken men föredrar offpist när det är bra snö!

 

 

Joséphine Palm-Jensen

Joséphine Palm-Jensen

Tränar ansvarig

Träning och Mentor – Joséphine har tävlat inom alpin skidåkning men har genom Freeskiers lärt sig uppskatta alla sorters skidåkning, från offpist och pucklar till nypistat. Hon älskar att hänga i backen med alla ungdomar och hoppas att genom Freeskiers sprida vidare sin skidglädje till dem.

Calle Hård af Segerstad

Calle Hård af Segerstad

Tränarcoach

Calle är utbildningsansvarig och examinerad skidlärare. Han jobbar med utbildning och certifiering av ledare och skidlärare för Freeskiers men även regionalt och nationellt för Friluftsfrämjandet. Tillsammans med Olle och Uffe stöttar han våra ungdomstränare. Calle älskar snö!

Olle Lundström

Olle Lundström

Tränarcoach

Olle  jobbar med tränarna och allt som sker i backen och kring träning och utbildning. Peppar och inspirerar våra tränare och han gillar allt kring skidor och snö, uppför och utför.

Ulf Öman

Ulf Öman

Tränarcoach

Uffe är också en del av utbildnings- och tränar teamet. Han delar med sig av sin erfarenhet och kunskap inom sportbranchen till våra tränare. Han är ’Kullamannen’ och en passionerad skidåkare.