Sveriges största friåkningsklubb

Sveriges största friåkningsklubb

Lidingö Freeskiers är en skid- och snowboardklubb för friåkande barn och ungdomar, helt utan tävlingsmoment. Vi har ungefär 230 medlemmar mellan 7 och 16 år.

Medlemmarna i skidklubben utvecklar sin skidåkning på flera plan och den personliga färdigheten tränas mycket. Skidglädje, nya härliga vänner och mängder av upplevelser på snö är vad Lidingö Freeskiers handlar om.

Vi är en del av Friluftsfrämjandets lokalavdelning på Lidingö och alla som tränar med oss är därför också medlemmar i Friluftsfrämjandet.

Alla våra tränare har genomgått skidlärarutbildningar med Friluftsfrämjandet eller SLAO. Många har själva stor erfarenhet av jibbing, puckelpist och lössnöåkning.

Vill du anmäla dig till Lidingö Freeskiers?

Mid Season Party

På onsdag den 21 februari smäller det! Välkomna till en härlig kväll med DJ Fab och våra våra partners i Ekholmsnäsbacken.
Ordinarie grupptider gäller och vanliga lifkortspriser för gäster som vill åka.

 

Träning vinter 2024

Lediga platser till Freeskiers skidklubb publiceras den 16 oktober 2023!

NYTT! Fr.o.m. i år (2023) publicerar vi på hemsidan lediga platser till barn och ungdomar den 16 oktober kl.09:00. Antalet lediga platser beror helt på hur många barn som fortsätter att träna med oss från förra säsongen i respektive årsklass. Vi har ingen köordning. Först till kvarn gäller!

ANMÄL DIG TILL SKIDTRÄNING HÄR >>

Träningsgrupper & tider

Årskurs 6-9 tränar på måndagar mellan 19:30-21:00 och på onsdagar mellan 19:30-21:00.
Årskurs 1-4 tränar på onsdagar kl. 18.00-19:30. Årskurs 5 tränar på onsdagar kl 19:30-21:00.

Pris Säsong 2024

Årskurs 6-9
SEK 3 900,- inkl.liftkort
Årskurs 1-5
SEK 2 700,- inkl. liftkort

Samlingsinfo

Alla åkare samlas vid respektive skylt där skylten representerar åkarens grupp. Går man i årskurs 1 samlas man vid skylten där det står team 1. Åkare i årskurs 2 samlas vid skylt 2 osv. Var gärna i god tid så ni inte missar uppropet.

Obligatorisk hjälm och ryggskydd! Se till att er utrustning i ordning, dvs vallade och slipade skidor/ brädor.

Höstsäsong Freeskiers 2024

Ladda upp rejält inför vintern genom att anmäla er till höstsäsongen, som innebär barmarksträningar varje onsdag till jullovet och trampolinträningar vid fyra tillfällen.

Barmarksträning kör vi varje onsdag oavsett väder. Samling kl. 18.30 vid Gula huset/ Stockby motionsgård. Barn och vuxna tränar tillsammans. Lekfullt, roligt och jobbigt är temat. Mycket fokus på skidåkarmuskler så att säsongspremiären blir bästa möjliga.

Trampolinträningen äger rum i Futurhallen och är ett perfekt sätt att lära sig kroppskontroll, rörelser och rotationer i luften. Det är ett effektivt sätt att bli tryggare med att hoppa i backen. Vi satsar extra på hoppträningen: det finns två trampoliner och vi har utbildat våra tränare i hoppteknik så att ni har gott om kunniga tränare.

Anmälan inför Höstsäsongen 2024 är ännu inte öppen. Mer info kommer under sommaren 2024.

För frågor om höstsäsongen, mejla till admin@16.171.239.116.

ANMÄL DIG TILL HÖSTSÄSONG 2024 HÄR

Ekholmsnäsbacken

Vi tränar i Ekholmsnäsbacken på Lidingö. Det finns två nedfarter – en barnbacke och en tävlingsbacke och två liftar. Vid backen finns ett mysigt café som serverar enklare mat och fika, plus på helgerna grillas det hamburgare.

Mer om Ekholmsnäsbacken här Hitta till backen (Google Maps)

Event

Under vintermånaderna organiserar vi olika events och clinics såsom Big Airbag Sessions, Avalanche Clinic och The Bunch Railsession. I april när snön nästan är borta kör vi ett sista pass, The Beach Party, med pool skiing, som avslutar säsongen.

Freeskiers värden och vision

Våra barn och ungdomar erbjuds en möjlighet att utvecklas till duktiga skidåkare – något de har glädje av hela livet.

Klubbens syfte är att främja kamratskap och utveckla intresset för ett rikt friluftsliv. Vår paroll är att ett lustfyllt lärande, utan att mäta sig med andra, lönar sig. Detta ger bättre resultat och utesluter ingen.

Lidingö Freeskiers bygger på ideellt arbete där alla föräldrar är med och bidrar.

För att göra det möjligt för medlemmarna att lära sig så bra som möjligt har vi tre riktlinjer:

  • Vi vill ha kontinuitet i träningen. Tränarna ska lära känna eleverna väl, både vad det gäller åkningsfärdighet och personlighet. Tränarna ska i mesta möjliga mån anpassa träningen efter individens förutsättningar.
  • Vi vill skapa en bra teamkänsla. Ungdomarna behöver lära känna varandra, tränarna och gruppen som helhet. För att åstadkomma detta behöver gruppen vara så stabil som möjligt och det gör att vi ställer höga krav på närvaro.
  • Vi vill ha engagerade föräldrar. Lidingö Freeskiers verksamhet bygger på att även föräldrarna deltar i klubbens verksamhet och håller i vissa sysslor. Uppgifterna är av varierande omfattning och alla kan delta. Att som förälder delta i Lidingö Freeskiers verksamhet är kul – man kommer in i klubbandan och är mera nära sitt barn under träningen.

Avboknings- och Återbetalningsregler

Avbokningsregeler:

  • Hela avgiften återbetalas vid avbokning fram till sista november.
  • Från 1 december till 20 december kan avbokning göras med ett avdrag på 400 kr för administration och fasta kostnader.
  • Från 21 december och framåt kan man inte avboka och få några pengar tillbaka.

Återbetalningsregler:

Lidingö Freeskiers är en ideell förening som inte kan bära större ekonomiska förluster. I dagsläget råder det stor osäkerhet kring hur elpriserna utvecklas i vinter och hur vi som ideell förening eventuellt påverkas. Vi gör vad vi kan för att hantera situationen genom intensiva diskussioner med Lidingö stad samt med entreprenören som driver Ekholmsnäsbacken. Vi sätter även tilltro till att den nya regeringen kommer att kompensera föreningar i vinter.

Vi har dragit lärdom av tidigare säsonger och lämnar därför redan nu besked om vad som gäller vid eventuell snöbrist under kommande säsong. Snöläggning och drift av Ekholmsnäsbacken sköts av en extern entreprenör. Om entreprenören öppnar backen för åkning kommer vi att bedriva träning och därmed ta full betalning. Om backen inte öppnar återbetalar vi erlagda avgifter med avdrag för en anmälningsavgift på 400 kr.

Lidingö Freeskiers följer myndigheternas rekommendationer vad gäller eventuella inskränkningar i möjligheten att bedriva utomhusverksamhet på grund av pandemi eller andra händelser utanför vår kontroll. Om vi inte kan bedriva träning på grund av gällande rekommendationer sker ingen återbetalning av träningsavgiften.

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa och livsglädje. I 127 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet.

Freeskiers är en del av Friluftsfrämjandet och därför är alla Freeskiers-medlemmar också medlemmar i Friluftsfrämjandet. Även minst en förälder i var familj ska vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet Friluftsliv, möjlighet till massor av aktiviteter, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag.

Betalning av medlemskapet i Friluftsfrämjandet görs separat, det administreras inte av Lidingö Freeskiers.

Bli medlem i friluftsfrämjandet här